Favoriet

Bedrijfsnieuws

APH Noord wordt Agrotec Noord

APH Noord heet vanaf heden Agrotec Noord. Het bedrijf heeft een naamsverandering doorgevoerd omdat de APH Group is terug getreden als aandeelhouder van APH Noord. Bovendien was de naam van de APH Group geleend en mocht het bedrijf de naam niet langer dragen.

Op vrijdag 16 januari kreeg APH Noord, in de persoon van aandeelhouder Mijno van Dijk, een officiële brief van Dewulf met de melding de fabrikant niet met APH Noord door zou gaan. De APH Group gaat wel door met Dewulf.

Drie aandeelhouders

Agrotec Noord wordt gevormd door Geertsema BV, Mijno van Dijk Mechanisatie en sinds kort is daar Van Gemeren uit Numansdorp bijgekomen. “Om de basis te verbreden en de stabiliteit nog verder te verbeteren, hebben we de banden met Van Gemeren verder aangehaald. Dat bedrijf is onder meer distributeur van Baselier, Holmer bietenrooiers en hele Gustrower programma”, vertelt Mijno van Dijk. Over uitbreiding met andere samenwerkingspartners is nog niets concreet te melden.

Door de herstructurering heeft het nieuwe Agrotec Noord zeven merken in huis. Bijlsma Hercules (aardappel inschuurlijnen en aardappelverwerking), Baselier (Grondbewerking, loofklappers en Poottechniek), Wifo (Pootmachines en voorzetapparatuur), Gemtec (bemestingstechniek en rijenspuit apparatuur), Manter (weeg- en verpakkingstechniek), Symach (Palletizers) en sinds kort ook het programma van Gustrower (bemestingstechniek en overlaadwagens).