Favoriet

Bedrijfsnieuws

Arbeidstijdverkorting bij CNH in Oostenrijk

CNH Industrial, de producent van onder meer Case en Steyr, voert in de vestiging in het Oostenrijkse Sankt Valentin van maart tot en met augustus arbeidstijdverkorting in. Het bedrijf wil tussen 15 en 25 procent bezuinigen. Dat betekent dat 300 tot 600 medewerkers van de vestiging gedurende een half jaar minder moeten werken.

Volgens Oostenrijkse media gaat het om een preventieve maatregel. De oorzaak is de crisis in Rusland en Oekraïne en de dalende verkoop. Het eerste half jaar van 2015 belooft volgens CNH niet veel verbetering.

Dagproductie omlaag

In 2014 produceerde CNH nog zo’n 10.000 trekkers in St. Valentin. Dat kwam neer op 43 exemplaren per dag. Tweederde daarvan waren van het merk Case, een derde Steyr. Nu de magazijnen vol staan en de verkoop tegenvalt, wordt de productie terug geschroefd naar 38 per dag.

Helemaal zeker is het nemen van de maatregel nog niet. Het management heeft een voorstel ingediend dat moet goedgekeurd worden. Dat proces kan 2 tot 3 weken duren. In 2010 werd in St. Valentin eenzelfde maatregel genomen, destijds werd die na een paar dagen weer afgeschaft.