Favoriet

Bedrijfsnieuws

Bucher Industries boekt 4 procent meer omzet

In het boekjaar 2014 heeft Bucher Industries, eigenaar van de Kuhn Groep, vier procent meer omzet geboekt dan in het jaar ervoor. Daarmee komt de omzet van het bedrijf op 2,8 miljard Zwitserse Frank.

In het boekjaar 2014 heeft Bucher Industries, eigenaar van de Kuhn Groep,  vier procent meer omzet geboekt dan in het jaar ervoor. Daarmee komt de omzet van het bedrijf op 2,8 miljard Zwitserse Frank.

Volgens Bucher waren de markten waarop het bedrijf actief is variërend. In West-Europa liet de activiteit op de markt te wensen over, mede door de onrust in Oost-Europa. De stemming op de Amerikaanse markt bleef goed en in Azië stabiliseerde de markt op een laag niveau.

Voor de Kuhn Groep zag het marktbeeld er volgens Bucher iets minder goed uit. Dat heeft met name te maken met de tegenvallende prijzen van soja, mais en tarwe en het negatieve effect wat dat heeft op de investeringsbereidheid van de akkerbouwers. Het prijsniveau in de veehouderij was volgens Bucher goed. Mede door de mindere periode in de akkerbouw ziet Bucher de omzet en de orderintake van de Kuhn Groep dalen.

Voor het huidige boekjaar verwacht Bucher Industries geen significante verbetering van het economische klimaat. De Kuhn Groep verwacht in de landbouwdivisie een lichte daling van de omzet. Al met al zal de omzet van Bucher naar verwachting licht dalen.