Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kverneland Group boekt recordomzet

Kverneland Group Nieuw-Vennep, onderdeel van Kubota Corporation uit Japan, heeft een record omzet bereikt van 60 miljoen euro over het jaar 2014. Vorig jaar verlieten ruim 1100 veldspuiten en meer dan 6000 kunstmeststrooiers de poorten van de fabriek in Nieuw-Vennep.

Kverneland Group Nieuw-Vennep, onderdeel van Kubota Corporation uit Japan, heeft een recordomzet bereikt van 60 miljoen euro over het jaar 2014. Vorig jaar verlieten ruim 1100 veldspuiten en meer dan 6000 kunstmeststrooiers de poorten van de fabriek in Nieuw-Vennep.

“Gezien de moeilijke marktomstandigheden en ondanks de afgenomen vraag uit Oekraine, Rusland en Frankrijk zijn we daar extra blij mee”, vertelt Iljan Schouten, Manager Marketing & Product Management.

De goede resultaten heeft Kverneland Group met name te danken aan de goede marktsituatie in Nederland en België. Ook lijken de investeringen die Kverneland Group de afgelopen jaren deed een goede uitwerking te hebben op de groei van het bedrijf. De montage- en productiehal zijn in 2011 volledig vernieuwd. In 2012 zijn nieuwe testhallen voor kunstmest geopend en in 2014 heeft de afdeling Research & Development nieuwe huisvesting gekregen. Ook is er een trainingscentrum ingericht voor nationale en internationale producttrainingen.