De grootste mechanisatiemarkten, Duitsland en Frankrijk, krijgen volgens de CEMA te maken met een flink lagere vraag naar nieuwe machines.

Gedurende het eerste kwartaal van 2015 is de trekkerverkoop in de Europese sector gedaald met gemiddeld 16 procent in vergelijking met 2014. De CEMA meldt dat bijna alle landen te kampen hebben met een dalende vraag. Daarbij voeren Duitsland, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Turkije de boventoon. In Italië en Nederland is volgens de CEMA de situatie iets minder ongunstig.

Combines, balenpersen en maaiers

Ook de vraag naar combines is afgenomen met ongeveer 12 procent. De CEMA meldt dat het met name in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk niet meevalt met de verminderde vraag. Alleen in Turkije wordt voor 2015 een kleine groei verwacht.

De markt voor balenpersen doet het in vergelijking met de combines en trekkers niet slecht. Onder meer in België, Italië en Spanje wordt een groei verwacht. In, wederom, Duitsland en Frankrijk voorziet men een daling.

De vraag naar maaiers zal naar verwachting bijna overal dalen in 2015. De CEMA meldt dat Nederland een uitzondering is; hier wordt een groei verwacht in de vraag naar maaiers.