Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kongskilde versnelt herstructurering

Machinebouwer Kongskilde versnelt de geplande herstructuring van het bedrijf. Door kosten te besparen en werknemers te ontslaan wil het bedrijf inspelen op de dalende verkopen en het bedrijf winstgevend te maken.

Machinebouwer Kongskilde versnelt de geplande herstructuring van het bedrijf. Door kosten te besparen en werknemers te ontslaan wil het bedrijf inspelen op de dalende verkopen en het bedrijf uiteindelijk weer winstgevend maken.

Eenmaal winstgevend kan het bedrijf verkocht worden. Kongskilde heeft al 22 werknemers in Denemarken ontslagen. Daarnaast zullen er zo’n 80 ingehuurde werknemers overbodig zijn. Ook past de fabrikant de productie voor de tweede helft van 2015 en heel 2016 aan. “Een deel van de ontslagen stonden al vast en zijn normaal voor het seizoen”, zegt Kongskilde directeur Ole Gade in een persbericht. De afzet van landbouwmachines valt wereldwijd tegen – Kongskilde heeft het over een omzetdaling van 20 procent – en ook daar moet Gade in zijn herstructureringsplannen rekening mee houden. “Daarom stellen we onze plannen bij.”

Te koop

De eigenaar van Kongskilde, de Deense cooperatie DLG, verwacht nog steeds dat de landbouwmachinefabrikant binnen een paar jaar winstgevend kan maken en van de hand kan doen. “We hebben eerder aangegeven dat Kongskilde in 2016 weer winstgevend is. En dat verwachten we nog steeds”, zegt Lars Sorensen, de financieel verantwoordelijke van de DLG groep. “Het bedrijf heeft sterke producten maar past niet binnen het portfolio van DLG. Wil Kongskilde kunnen groeien dan is een sterke partner of koper nodig.”