Favoriet

Bedrijfsnieuws

John Deere dealer Westrenen Mechanisatie failliet

John Deere dealer Van Westrenen Mechanisatie, met vestigingen in Barneveld, Beek, Benschop en Kesteren is failliet. De directie heeft dit faillissement zelf aangevraagd.

Van Westrenen was een van de zeven dealers die na de reorganisatie van het John Deere dealernetwerk in 2011 er voor koos met het machinemerk verder te gaan. Het bedrijf nam toen, zoals John Deere van de nieuwe dealers verwachtte, ook het dealerbedrijf Van Beusekom in Benschop over en verhuisde bestaande vestigingen. Het marktaandeel van Westrenen Mechanisatie in het werkgebied daalde de afgelopen jaren van 27 naar 14 procent. Volgens curator Johan Thielen trok John Deere de touwtjes verder aan.

Scheidslijn

John Deere Nederland in Horst buigt zich nu over de vraag hoe het de John Deere klanten in het werkgebied van Westrenen het beste kan bedienen. Dat kan door bestaande dealers een deel van het gebied over te laten nemen, of door een nieuwe investeerder die het hele Westrenen gebied onder haar hoede neemt. John Deere zal het gebied niet rechtstreeks gaan bedienen. “We houden ons aan een duidelijke scheidslijn tussen fabrikant en dealer” aldus Willem van der Zwaan, verkoopvertegenwoordiger van John Deere in Nederland. Curator Thielen geeft aan dat een doorstart tot de mogelijkheden behoort en dat ook andere partijen die met het bedrijf verder willen, zich hebben gemeld . Wie dat zijn, zegt de curator echter niet. Wel geeft hij aan dat het bedrijf voorlopig op een laag pitje door blijft draaien, zodat bestaande klanten geholpen worden.

2004

Westrenen Mechanisatie is in 2004 ontstaan doordat Bert en Ineken van Westrenen John Deere dealer van Rooijen in Kesteren overnamen.