Favoriet

Bedrijfsnieuws

Reesink en APH Group gaan samenwerken in Turkije

Royal Reesink en APH Group uit Heerenveen gaan samenwerken in Turkije. APH heeft daar een dochtermaatschappij die ook grondbewerkings-, voederwinnings- en voederverwerkingsmachines van Kuhn in het land verkoopt. Dat gaat het bedrijf nu samen met Reesink doen.

Royal Reesink en APH Group uit Heerenveen gaan samenwerken in Turkije. APH heeft daar een dochtermaatschappij die ook grondbewerkings-, voederwinnings- en voederverwerkingsmachines van Kuhn in het land verkoopt. Dat gaat het bedrijf nu – in een nieuwe onderneming – samen met Reesink doen.

Reesink heeft 75 procent van de aandelen van het nieuwe Reesink Turkey. De overige 25 procent is van de APH Group. Deze besloten vennootschap is eigenaar van alle aandelen van een Turkse vennootschap die Kuhn in Turkije importeert.

Dealernetwerk uitbouwen

Het nieuwe bedrijf is gevestigd in de plaats Nev┼čehir. Er werken elf mensen die zich voornamelijk bezig houden met verkoop en service van de machines en de uitbouw van het dealernetwerk. Drie jaar geleden begon APH Group met de import van Kuhn machines in Turkije. Omdat Royal Reesink veel ervaring heeft met deze landbouwmachines en zal het deze import en dealerschappen samen met APH Group verder uitbouwen. APH Group Turkey zal zich weer toeleggen op de verkoop van machines voor de aardappel- en groenteteelt.