Favoriet

Trekkerverkoop

Wereldwijde trekkerverkoop 17 procent gedaald

De trekkerverkoop is in het eerste half jaar van 2015 wereldwijd gedaald met 17 procent. Dat meldt de CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector. Alleen in Turkije, China, Japan en Korea zijn meer nieuwe trekkers geregistreerd in vergelijking met de eerste zes maanden van 2014.

Turkije is met een verkoopstijging van 24 procent de grootste groeier. Op de voet gevolgd door China, met 23 procent. Wereldwijd is China de grootste afnemer van nieuwe trekkers. Maar liefst 376.000 nieuwe exemplaar met meer dan 30 pk werden de afgelopen zes maanden geregistreerd.

Japan en Korea

Japan en Korea doen het ook goed, weliswaar niet zo goed als Turkije en China, maar met verkoopstijgingen van 6 (Japan) en 2 procent (Korea) doen de buurlanden het aardig.

In Rusland is de verkoop van nieuwe trekkers met 44 procent gedaald. Er werden maar 12.000 nieuwe trekkers geregistreerd.

West-Europa

De Europese grootmachten zijn Duitsland en Frankrijk. Samen hebben de landen een aandeel van 40 procent als het gaat om de verkoop van nieuwe trekkers. Mechaman meldde al eerder dat in beide landen een daling in de verkoop te zien is en dat die vermoedelijk ook zal aanhouden. Met name in Frankrijk is dat het geval.

Cema_verkoop02