Favoriet

Bedrijfsnieuws

Ploegenfabrikant Dowdeswell failliet

De Engelse fabrikant van ploegen, Dowdeswell, staat te koop, zo meldt Farmers Weekly. Curator Richard Rendle, denkt dat het bedrijf binnen een paar weken een nieuwe eigenaar heeft.

De Engelse fabrikant van ploegen, Dowdeswell, staat te koop. Curator Richard Rendle, denkt dat het bedrijf binnen een paar weken een nieuwe eigenaar heeft.

Van alle 29 werknemers werkt er nu nog een bij Dowdeswell. De rest is ontslagen, zo meldt Farmers Weekly. Hoewel er verschillende reorganisaties zijn geweest draaide het bedrijf dat in 1971 ontstond al jaren verlies. En dat terwijl het bedrijf tien jaar geleden nog 40 procent van de Britse markt had. De te sterke pond, waardoor meer machines werden geimporteerd speelden een belangrijke rol in de teloorgang van het bedrijf. Daar komt nog bij dat Britse boeren steeds minder gebruik maken van de ploeg. Het bedrijf Dowdeswell Parts Services Limited blijft doordraaien, zodat er nog voldoende onderdelen beschikbaar blijven. Er worden ook nog steeds onderdelen voor de Dowdeswell ploegen gemaakt.