Royal Reesink, eigenaar van onder meer Reesink  Technische Handel en KampsdeWild, wil 95 procent van de aandelen van GPS-leverancier Agrometius overnemen. De overige vijf procent van de aandelen blijft in handen van directeur Dennis Nijland.

Nijland blijft ook na de overname directeur van het bedrijf dat in Nederland en België  ongeveer 30 medewerkers heeft. Agrometius levert hardware, software en firmware van het Amerikaanse Trimble aan boeren in de Benelux. Daarnaast legt het bedrijf zich toe op het verzamelen van bodemgegevens middels de Veris bodemscanner en maakt het aan de hand daarvan adviezen.

Apart onderdeel

Agrometius heeft een omzet van 7,5 miljoen euro. Omdat het bedrijf merkonafhankelijk is zal het ook binnen Reesink een apart bedrijfsonderdeel blijven. Het kantoor blijft voorlopig in Alphen aan den Rijn en het Belgische Landen. Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink, verwacht de overname begin september af te ronden. “Precisielandbouw wordt steeds belangrijker en Nederland speelt ook daarin een voortrekkersrol. Agrometius is onder andere specialist in het verbinden van de trekkers en werktuigen van een groot aantal merken.” Daarnaast verwacht Van der Scheer dat naast GPS-techniek ook informatiemanagement een belangrijke rol krijgt. Agrometius levert daar ook de software voor.

Nieuwe aandelen

Om de overname te bekostigen geeft Royal Reesink begin september 125.627 nieuwe aandelen uit. Dat moet bijna 9,6 miljoen euro opleveren. Dat komt ten gunste van de algemene middelen en daaruit zal Reesink onder meer de acquisitie van Agrometius financieren.