Favoriet

Bedrijfsnieuws

Amazone opent fabriek in China

De Duitse machinebouwer Amazone heeft een vestiging in het Chinese Tianjin geopend. De fabriek draagt de naam Amazone Agricultural Machinery (Tianjin) Co. Ltd. en ligt op anderhalf van Peking.

De Duitse machinebouwer Amazone heeft een vestiging in het Chinese Tianjin geopend. De fabriek draagt de naam Amazone Agricultural Machinery (Tianjin) Co. Ltd. en ligt op anderhalf uur van Peking.

Vanuit deze vestiging wil Amazone machines verkopen en service verlenen. Daarnaast is het mogelijk om er machines te bouwen. Amazone investeerde ongeveer een miljoen euro in de fabriek waarvan de gebouwen een oppervlakte van 3.000 m² hebben. Amazone wil vanuit deze nieuwe vestiging een verkooporganisatie en een landelijk dealernetwerk opbouwen.

Kunstmeststrooiers

Amazone geeft aan dat de vraag naar machines in China groot is. Het bedrijf biedt er nu het complete programma grondbewerkingsmachines, zaaimachines, kunstmeststrooiers, maar ook gewasbeschermingsmachines aan. Vooral de zaaimachines en precisiezaaimachines en de kunstmeststrooiers doen het goed. Naar verwachting zal de omzet op middellange termijn tientallen miljoenen euro’s bedragen.