Favoriet

Bedrijfsnieuws

Engelse Fella en Sulky importeur sluit het bedrijf

Reco, de Engelse importeur van landbouwmachines, sluit begin volgend jaar haar deuren. Het is het gevolg van de nieuwe strategie van de fabrikanten Agco en Sulky.

Reco, de Engelse importeur van landbouwmachines, sluit begin volgend jaar haar deuren. Het is het gevolg van de nieuwe verkoopstrategie van de fabrikanten Agco en Sulky in het Verenigd Koninkrijk.

Reco importeert onder meer machines van Fella, dat onder de Agco-vlag valt, en het Franse Sulky. Agco besloot onlangs dat het de Fella hooibouwmachines in Europa ook onder Massey Ferguson-naam aan de man wil brengen. Sulky kiest voor de import en verkoop van zijn machines in het Verenigd Koninkrijk voor een eigen vestiging. “We moesten ons businessmodel wel herzien”, zegt Richard Rushton, directeur van Rustons Engineering Co Ltd (Reco). “We hebben gekeken hoe we ons eens winstgevende bedrijf konden voortzetten met een eerste klas machine aanbod en hoe we onze dealers en klanten konden blijven steunen als we door deze beslissingen van de fabrikanten minder machines zouden verkopen.” Rushton kwam tot de conclusie dat het bedrijf daardoor minder service zou gaan verlenen. Dat is zijn eer te na, zegt hij, en sluit het bedrijf. “Ik wil benadrukken dat we geen financiĆ«le problemen hebben. We zullen alle crediteuren betalen.”

Machines verkopen

Dat Rushton, eigenaar van het familiebedrijf geen opvolgers heeft draagt overigens ook bij aan zijn beslissing. Rushton hoopte het bedrijf te verkopen, maar onderhandelingen liepen op niets uit. Tot de deuren sluiten verkoopt het bedrijf alle machines in de voorraad. Ze hebben een totale waarde van ongeveer drie miljoen pond.

Andere merken

Rushton gaat op zoek naar passend werk voor zijn huidige werknemers. Het zal ook de gebouwen in het Engelse St. Neots van de hand doen en zoekt een plaatsje voor Brevi, Kioti, Strautmann en Ovlac, de andere merken die het nu nog importeert. Overigens blijft een zusterbedrijf van Reco, de wielenfabrikant Stocks Ag, gewoon ‘in business’.