Favoriet

Bedrijfsnieuws

Lovol Arbos koopt Goldoni

Tijdens Agritechnica, en ook al even daarvoor, was het een hardnekkig gerucht. Het Chinese Lovol Arbos zou de trekkerfabrikant Goldoni kopen. En dat gerucht blijkt waarheid.

Daarmee verwerft Lovol Arbos, onderdeel van het Chinese Foton Lovol Heavy Industries, een fabriek waar het de landbouwtrekkers die het tijdens Agritechnica introduceerde vanaf 2017 kan bouwen. Die fabriek heeft een oppervlakte van 130.000 vierkante meter, waarvan de helft onder dak. Lovol zal daar als eerste de vier modellen uit de 5000-serie produceren. Deze trekkers hebben een motorvermogen van 75 tot 125 kW (102 tot 136 pk). Daarna zal Arbos ook twee grotere trekkerseries in deze fabriek in het Italiaanse Migliarina bij Modena bouwen.

Investeren

Het ging al geruime tijd slecht met Goldoni. Het bedrijf, dat vooral bekend is van zijn smalspoortrekkers, produceerde als sinds de zomer geen trekkers meer. Het grootste deel van de 270 werknemers was niet meer aan het werk, zo geven Italiaanse media aan. DeĀ  kans dat een groot deel van die werknemers weer aan het werk kan is groot. Foton wil de komende twee jaar flink in de fabriek investeren. Al eerder dit jaar kocht Foton de merken Arbos, Bubba en MaterMacc. De laatste is een Italiaanse fabrikant van zaaimachines.

Toekomst

De fabrikant wil razendsnel machines aan het productprogramma toevoegen. Zo wil het bedrijf in 2018 twee nieuwe trekker-series onder de 90 pk introduceren: de 3000 en 4000-serie. Daarnaast zal het onder de naam MaterMacc in 2017 met gedragen en getrokken spuitmachines komen. Ook zet het bedrijf de ontwikkeling van maaidorsers voort. Een machine met vijf schudders is al zo goed als klaar en zal net als een met vier schudders in 2018 het levenslicht zien. Een machine met zes schudders volgt in 2019.