Favoriet

Bedrijfsnieuws

Vrijenban koopt Den Boer Beton

De MBI Group verkoopt Den Boer Beton aan Betonfabriek Vrijenban. Vorig jaar liet MBI al weten zich vooral op haar kernactiviteiten te willen richten en daarom Den Boer Beton uit Nieuw-Lekkerland te willen afstoten.

Pers 31 maart 2016 wil het bedrijf de productie bij Den Boer staken. Betonfabriek Vrijenban neemt de hele verkoopafdeling van Den Boer Beton over en zal die integreren in de eigen organisatie. Uiteindelijk moet de productie van de het assortiment van Den Boer Beton in de – 31 december 2015 van BAM overgenomen – fabriek van Vrijenban in het Groningse Zuidbroek plaatsvinden. De huidige Den Boer fabriek in Nieuw-Lekkerland vraagt teveel investeringen om rendabel te blijven. Veertig medewerkers worden deels binnen de MBI-Group herplaatst en dertig ontslagen.

Richten op bestrating

Den Boer Beton bestaat sinds 1883 en maakt vooral emissiearme stalvloeren, veeroosterplaten, erfverharding en andere betonproducten voor de landbouw. Na de fusie met Holcim in 2011 werd MBI Group eigenaar van het bedrijf Den Boer Beton. De MBI Group richt zich vooral op bestrating en ander beton voor ondermeer de bouw.

Agromarkt

Betonindustrie Vrijenban, met vestigingen in Delft, Vianen en Zuidbroek is blij met de
overname.”Den Boer Beton staat hoog aangeschreven in de agromarkt, heeft een groen imago dankzij zijn emissiearme stallen en heeft enthousiaste medewerkers,” stelt directeur Bas Aalbers. Aalbers zegt altijd op zoek te zijn naar een innovatief sterk merk. “En daarin past Den Boer Beton prima.”

Kunstwerk

Betonfabriek Vrijenban Delft werd opgericht in 1911 en ontwikkelde zich van beton- en cementspeciefabrikant naar specialist in prefab betonoplossingen. In 2006 werd het bedrijf door Aalbers overgenomen en gemoderniseerd. Het bedrijf bouwde ook het kunstwerk in de Wilhelminapolder.