Favoriet

Bedrijfsnieuws

Omzet Agco in 2015 gedaald

Landbouwmachineconcern Agco, moederbedrijf van onder meer Fendt en Massey Ferguson, heeft in het vierde kwartaal een omzet geboekt van ongeveer 2 miljard dollar. Dat meldt het bedrijf. Dat betekent een daling van 21,2 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2014.

De netto-omzet voor het volledige jaar 2015 bedroeg ongeveer 7,5 miljard dollar. Dat komt neer op een daling van 23,2 procent ten opzichte van 2014. Martin Richenhagen, CEO van Agco: “Onze resultaten weerspiegelen de minder goed vraag vanuit de markt, de verlaging van onze productie en de negatieve impact van wisselkoersen.”

Flinke daling in Noord-Amerika

Met name in Noord-Amerika ziet Agco een daling in het aantal verkopen. In totaal daalde de verkoop daar met 13 procent. Het segment van trekkers met een vermogen van meer dan 100 pk is zelfs gedaald met 27 procent. In Zuid-Amerika ging het Agco allerminst voor de wind. “De verkoop is daar zeer zwak verlopen. Mede als gevolg van politieke onzekerheid en een slechte economie in met name Brazilië.

In West-Europa is de daling minder groot dan in Noord-Amerika. Agco verkocht in 2015 vier procent minder trekkers dan in 2014.  Volgens Richenhagen heeft dat met name te maken met het invoerverbod in Rusland en de tegenvallende prijzen in de zuivelsector. Voor 2016 verwacht Richenhagen niet een groot verschil met 2015, al zal volgens hem de vraag naar nieuwe trekkers weer dalen.