Favoriet

Bedrijfsnieuws

Ritchie Bros koopt gebruikte machinewebsite Mascus

Het Canadese veilinghuis Ritchie Bros, heeft de online machinewebsite Mascus gekocht. Het bedrijf betaald 24 miljoen euro voor het in Nederland gevestigde Mascus. Mochten van te voren vastgestelde doelen gehaald worden, dan komt daar nog eens 3,4 miljoen euro bij.Het Canadese veilinghuis Ritchie Bros, heeft de online machinewebsite Mascus gekocht. Het bedrijf betaald 24 miljoen euro voor het in Nederland gevestigde Mascus. Mochten van te voren vastgestelde doelen gehaald worden, dan komt daar nog eens 3,4 miljoen euro bij.

Het Canadese veilinghuis Ritchie Bros heeft de online machinewebsite Mascus gekocht. Het bedrijf betaald 24 miljoen euro voor het in Nederland gevestigde Mascus. Mochten van te voren vastgestelde doelen gehaald worden, dan komt daar nog eens 3,4 miljoen euro bij.

De verkoopsite Mascus werd in 2001 in Scandinavie opgericht als online marktplaats voor onder meer landbouw-, bosbouw, bouw en transportmachines. Het bedrijf is momenteel actief in 58 landen en heeft 36 kantoren wereldwijd. Ondertussen staan er 360.000 machines op de site die maandelijks door  3,2 miljoen mensen wordt bezocht. Daarnaast biedt Mascus de machineverkopers gespecialiseerde software.

Volgende stap

“De overname is een volgende stap voor Ritchie Bros als de grootste handelaar in machines. We kunnen de fabrikanten, dealers en prive-verkopers nu nog meer bieden”, zegt Ravi Saligram, topman van het bedrijf.

Eigen naam

De Mascus-site houdt zijn eigen naam en het huidige management team zal het bedrijf blijven leiden.