Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mascar bouwt balenpersen voor New Holland

New Holland heeft een overeenkomst gesloten met de Italiaanse machinefabrikant Mascar. Het bedrijf gaat ronde balen persen met een vaste kamer leveren aan New Holland dealers in Italië, Frankrijk en Polen.

Trekker- en machinebouwer New Holland heeft een overeenkomst gesloten met de Italiaanse landbouwmachinefabrikant Mascar. Dat bedrijf gaat ronde balen persen met een vaste kamer leveren aan New Holland-dealers in Italië, Frankrijk en Polen.

De balenpersen voor hooi en stro die Mascar voor New Holland bouwt zijn eenvoudig en moeten volgens ingewijden ondermeer de BR6090 opvolgen. De persen die uit de Mascar fabriek komen zijn  vooral eenvoudig, compact en goedkoop, zo laat New Holland weten. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat we kwalitatief goede machines kunnen leveren die ook nog eens gemakkelijk te gebruiken zijn en hun werk tegen lage kosten doen”, zegt Carlo Lambro, directeur van New Holland.

Introductie: Eima

New Holland en Mascar zullen de komende tijd samenwerken in de ontwikkeling van aanpassingen van deze vaste kamerpersen. De nieuwe serie persen is tijdens de Eima, de mechanisatietentoonstelling die in november dit jaar in het Italiaanse Bologna plaatsvindt, voor het eerst te zien.

Geen overname

De samenwerking tussen New Holland en Mascar blijft overigens beperkt tot de rondebalenpersen. Mascar bouwt namelijk ook balenwikkelaars, zaaimachines en eenvoudige maaiers, maar die neemt New Holland dus niet in het leveringsprogramma op. Daarmee is dit samenwerkingsverband niet de langverwachte en veel besproken overname van een landbouwmachinefabrikant zoals New Holland die vorig jaar februari al aankondigde. Welke fabrikant New Holland wil kopen is nog steeds niet bekend.