Favoriet

Bedrijfsnieuws

Continental gaat weer landbouwbanden maken

De Duitse bandenfabrikant Continental wil vanaf 2017 weer landbouwbanden op de markt brengen. Het bedrijf investeert volgens eigen zeggen 50 miljoen euro om zijn Portugese fabriek in Lousado daarvoor geschikt te maken.

De Duitse bandenfabrikant Continental wil vanaf 2017 weer landbouwbanden op de markt brengen. Het bedrijf investeert volgens eigen zeggen 50 miljoen euro om zijn Portugese fabriek in Lousado daarvoor geschikt te maken. De landbouwwereld verandert snel, verklaart Continental-manager Thorsten Bublitz het besluit om de productie van landbouwbanden weer op te pakken. Hij is binnen het concern verantwoordelijk voor landbouwbanden. “De wereldbevolking en de vraag naar agrarische producten stijgen snel en daarmee de vraag naar goede landbouwbanden.” Continental wil een compleet bandenaanbod voor de agrarische sector produceren. Niet alleen banden voor trekkers, maar ook voor oogstmachines in circa 150 verschillende maten. De landbouwbandentak in Lousado moet werk bieden aan 125 medewerkers.

Licentieovereenkomst

In 2004 stootte Continental de landbouwbandentak nog af. Het concern sloot een licentieovereenkomst met Mitas, die eind 2013 nog eens werd verlengd tot 2019. De overeenkomst stelde de Tsjechische fabrikant in staat om zijn naam bij een veel groter publiek onder de aandacht te brengen. Dat is gelukt: de laatste jaren zette Mitas in toenemende mate al zijn eigen merknaam op de banden in plaats van die van Continental. Dat Continental al vanaf 2017 weer landbouwbanden mág maken, is een gevolg van de overname van Mitas door het Zweedse Trelleborg. In de licentieovereenkomst was namelijk vastgelegd dat er een streep door een overeenkomst zou gaan als Mitas zou worden overgenomen door een andere bandenfabrikant. Mitas mag nu nog tot eind van dit jaar banden onder de merknaam Continental op de markt brengen. Vanaf 2017 mag dat niet meer.