Favoriet

Bedrijfsnieuws

Vogel en Noot failliet

Machinebouwer Vogel en Noot is failliet. Dat meldt TopAgrar. Het bedrijf, vooral bekend om de grondbewerkings- en zaaimachines, zat al eerder in de financiële problemen. In maart van dit jaar werd duidelijk dat de fabrikant geen grondstoffen meer kon inkopen.

Machinebouwer Vogel en Noot is failliet. Dat meldt TopAgrar. Het bedrijf, vooral bekend om de grondbewerkings- en zaaimachines, zat al eerder in de financiële problemen. In maart van dit jaar werd duidelijk dat de fabrikant geen grondstoffen meer kon inkopen.

De oorzaak van het faillissement zijn volgens TopAgrar de tegenvallende orders, dalende verkoopcijfers en de moeilijkheden bij het herinrichten van de bestaande financiering.

110 medewerkers

Het faillissement treft 110 medewerkers. Volgens de Oostenrijkse nieuwssite Steiermark.at zou Vogel en Noot nog 17,7 miljoen euro moet voldoen aan schuldeisers. Er wordt gesproken over een voortzetting van de activiteiten, maar concreet is het nog niet.

Sinds juni krijgen werknemers niet betaald. Dat betekent ook dat het vakantiegeld niet is uitgekeerd. Die kostenpost zou alleen al 13,2 miljoen euro bedragen.