Favoriet

Bedrijfsnieuws

Agco herstructureert wereldwijde verkooporganisatie

Het landbouwmachineconcern Agco herstructureert zijn verkoopregio’s. Afrika valt niet langer onder Europa en het Midden-Oogsten maar onder Azië en het Pacifisch gebied. Zwaargewicht Garry Collar, die ondermeer verantwoordelijk was voor het opzetten van fabrieken en een verkoopnetwerk in China, wordt de nieuwe general manager voor dit gebied.

Het landbouwmachineconcern Agco herstructureert zijn verkoopregio’s. Afrika valt niet langer onder Europa en het Midden-Oogsten maar onder Azië en het Pacifisch gebied.  Zwaargewicht Garry Collar, die ondermeer verantwoordelijk was voor het opzetten van fabrieken en een verkoopnetwerk in China, wordt de nieuwe general manager voor dit gebied.

Daarmee geeft Agco aan dat het bedrijf graag wil uitbreiden in Afrika. “De markten in Azie en het Pacifisch gebied lijken sterk op Afrika als het gaat om de grootte van de bedrijven, de producten en de financieringspatronen. Daar komt nog bij dat de twee gebieden ook steeds vaker handel met elkaar doen. Door de gebieden samen te voegen proberen we de synergie beter te benutten” zegt Garry Collar. Collar was al verantwoordelijk voor de Agco-activiteiten in China, India, het Verre Oosten, Australie en Nieuw Zeeland sinds 2012. Daarvoor bekleedde hij zeven jaar lang dezelfde positie in de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Alle merken

Om het regionale verkoopteam te ondersteunen opent Agco begin 2017 ook een nieuw kantoor in Johannesburg (Zuid-Afrika). Daarnaast zal het bedrijf rond diezelfde tijd een voorbeeldboerderij openen in het westen van Afrika. Al eerder zette Agco een dergelijk bedrijf in Zambia op. Nuradin Osman gaat het lokale Agco-team leiden. Het bedrijf zal zowel de trekkermerken Challenger, Fendt, Massey Ferguson, Valtra als GSI, de leverancier van ondermeer graanopslagsystemen verkopen in Afrika.