Favoriet

Beurs

Agromek 2016: De sterren

Agromek, de beurs in het Deense Billund. Mechaman is er nog niet eerder geweest. Dit jaar is hij er wel en is het tijd voor een korte uitleg over de prijzen die de aanwezige fabrikanten kunnen winnen.

Agromek, de beurs in het Deense Billund, Mechaman is er nog niet eerder geweest. Dit jaar is hij er wel en is het tijd voor een korte uitleg over de prijzen die de aanwezige fabrikanten kunnen winnen.

Alle standhouders op Agromek kunnen hun product, of producten, aanmelden voor de noviteitenstrijd. De aanmelding diende op 12 augustus bij de organisatie binnen te zijn. Drie boeren, een ingenieur en de algemeen directeur van Agromek Sten Andersen buigen zich over alle aanmeldingen. Het panel geeft de producten 2 of 3 sterren. 3 sterren geven aan dat de noviteit nog niet eerder op welke plek dan ook getoond is.

Zeven categorieën

Vervolgens gaat een onafhankelijk jury de winnaars selecteren. De sterren worden toegekend in zeven categorieën: Agricultural machinery, trekkers en combines, gewasverzorging, stalinrichting, energie, kennis en service, en als laatste de categorie bouw.

Dit jaar zijn er 128 bedrijven met in totaal 247 producten bekroond met 2 of 3 sterren. Dat is, zo meldt de organisatie, het op drie na grootste aantal sinds 2002. De komende dagen gaat Mechaman op Agromek de noviteiten van dichtbij bekijken.