Favoriet

Bedrijfsnieuws

Agrifac legt eerste steen voor nieuwe fabriek

Machinefabrikant Agrifac in Steenwijk heeft de eerste steen gelegd voor een nieuwe fabriek. De steen werd gelegd door Guerric Ballu, CEO van Exel Industries, het moederbedrijf van Agrifac. De fabriek moet over negen maanden klaar zijn.

Machinefabrikant Agrifac in Steenwijk heeft de eerste steen gelegd voor een nieuwe fabriek. De steen werd gelegd door Guerric Ballu, CEO van Exel Industries, het moederbedrijf van Agrifac. Het gebouw moet over negen maanden klaar zijn.

Agrifac Experience, dat is de naam waar de fabrikant het project mee aanduidt. “Het is de bedoeling dat we hier in Steenwijk dealers en klanten van over de hele wereld ontvangen”, vertelt Peter Millenaar, CEO van Agrifac. De Experience bestaat uit een assemblagehal, trainingsfaciliteiten, kantoren en een heuse bioscoop. Het nieuwe gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheideisen en heeft daarom het internationale duurzaamheidskenmerk BREEAM gehaald.

Voor architect Arnoud Olie was het geen alledaagse opdracht: “We hebben de oude gebouwen als inspiratiebron gebruikt. Oud en nieuw met elkaar verbinden was de grootste uitdaging. Daarnaast was het nodige rekenwerk nodig om hier een stuk schaalvergroting te realiseren.”

Agrifac_1 Agrifac_2 Agrifac_3