Favoriet

Bedrijfsnieuws

GroeNoord neemt Greve over

John Deere dealer Groenoord, gevestigd in Noord-Nederland, neemt de meerderheid van de aandelen van Greve over. Greve heeft zeven vestigingen in Flevoland en Friesland. Die zullen binnenkort ook de naam Groenoord dragen.

In totaal heeft Groenoord na de overname van de Greve vestigingen veertien vestigingen in Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. John Deere zegt blij te zijn met de overname. “Het ligt in lijn met John Deere’s Dealer of Tomorrow strategie. Deze strategie is ontworpen om het Europese dealernetwerk te versterken en te zorgen voor stabiliteit op lange termijn voor zowel dealers als klanten van John Deere”, schrijft het in een persbericht.

Met de overname komt aan eind aan de geschiedenis van Greve. Een bedrijf dat sinds 1922 bestaat en het eerste mechanisatiebedrijf in de polders opende. Ton Blankvoort, nu nog directeur van Greve zegt in het zelfde persbericht dat het samenvoegen van de bedrijven logisch is. “De technologische ontwikkelingen in de sector vertalen zich in schaalvergroting en dat vergt nieuwe vaardigheden. Bovendien delen we dezelfde bedrijfscultuur, gericht op service en een vertrouwensrelatie met de klant.’

Terughoudendheid

Update 19-12: In de 14 vestigingen werken 177 medewerkers. Ze behouden allemaal hun werk, belooft Menko Boersma, directeur van Groenoord. “De overname is voor ons een nieuwe stap waar we heel veel zin in hebben, ook omdat wij het volledige vertrouwen krijgen van John Deere. We verwachten opnieuw wat terughoudendheid van klanten zoals dat er ook was na de fusie in 2011, maar we gaan opnieuw bewijzen aan onze klanten dat we heel dicht bij hen staan en dat groter ook echt beter kan zijn.” In 2011 fuseerden vier familiebedrijven tot Groenoord.