Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechanisatiesector steeds minder negatief

De stemming in de Europese mechanisatiesector is steeds minder negatief. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA. De meer positieve stemming is het gevolg van een lagere daling in omzet en orderintake.

De vooruitzichten voor de korte termijn zijn voor bijna de hele Europese markt verbeterd. Het vertrouwen is op dit moment het grootst in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Ook in de GOS-staten met onder meer Wit-Rusland, Moldavië en Azerbeidjan is de stemming prima. In Frankrijk is het humeur nog niet denderend vanwege een verwachte tegenvallende omzet. Ook in Duitsland en Polen is het nog niet zoals gewenst. Uit de Barometer van de CEMA blijkt dat veertig procent van de bedrijven in de Poolse mechanisatiesector een daling in zowel omzet als orderintake voorziet. De Italianen zijn positiever. Voor de komende zes maanden wordt er door een kleine meerderheid een omzetstijging verwacht.

Oceanië

Internationaal gezien wordt er in 2017 het grootste groeipotentieel verwacht in Oceanië (Australië en Nieuw-Zeeland). Volgens de CEMA verwachten de Europese bedrijven ook een groei in de Verenigde Staten en Canada.

Het grootste deel van de Europese mechanisatiesector verwacht een lichte stijging van de markt in 2017.