Favoriet

Bedrijfsnieuws

Top 10 meest gelezen bedrijfsnieuws op Mechaman

Het nieuws dat John Deere dealer GroeNoord de aandelen van Greve overneemt is het best gelezen bedrijfsnieuws op Mechaman.nl in 2016. Op plek twee staat het bericht waarin wordt gemeld dat Argi de nieuwe importeur van Landini en McCormick is.

Voorafgaand aan het nieuws over Argi, werd bekend dat het Italiaanse Argo het importcontract van Landini en McCormick opzegt. Dat nieuws staat op de derde plek in de top 10 meest gelezen. En de zomer in 2016 was voor Vogel en Noot niet zo zonnig. Het bedrijf zat al eerder in de financiele problemen. Begin augustus was het niet meer te houden. 117 werknemers werden door het faillissement getroffen. Het laatste beetje Vogel en Noot was te zien op het Deense Agromek, daar stond een dealer met een restpartij bestaande uit een machine of tien.

CNH en Brexit

Dit jaar was ook het jaar van de Brexit. Een paar weken was Groot-Brittannië onderwerp van gesprek in menig talkshow. Fabrikant CNH liet al vóór de Brexit-bekendmaking weten dat wanneer het er van zou komen, de trekkerproductie verplaatst zou worden van Basildon naar het Oostenrijkse St. Valentin.

In maart maakte Louis Nagel bekend te stoppen. Na 140 jaar houdt het bedrijf op te bestaan. Het nieuws op de derde plek van de top 10 ligt daaraan ten grondslag. Landini en McCormick verdween uit de Nagel-portefeuille.

En CNH kocht Kongskilde. De fabrikant had in maart 2015 al laten weten dat het graag een fabrikant van grondbewerkingmachines in wilde lijven. En dat is gelukt. Eind oktober was de kogel door de kerk en werk Kongskilde eigendom van New Hollands’ CNH Industrial.

Qtrac dealer van Kubota

In het begin van 2016 werd Qtrac, een onderneming onder Mijno van Dijk, exclusief dealer van Kubota Agricultural Machinery. Agricultural Machinery omvat niet alleen de trekkers, maar ook de werktuigen die de Japanners sinds de overname van Kverneland in het pakket hebben.

De kippers van Lely worden niet meer gemaakt. Dat bericht staat op plek negen in de lijst van meest gelezen bedrijfsnieuws. Lely laat weten zich volledig te willen focussen op de thema’s rond de koe. Om die reden gaat het bedrijf wel verder met het produceren van de opraapwagens in Waldstetten. In het vroegere Mengele-dealernetwerk worden de Tigo XR, PR en MR-series verkocht.

Fendt annuleert Feldtag

De top 10 wordt gecompleteerd door Fendt. De fabrikant laat halverwege april weten dat de jaarlijkse Feldtag niet doorgaat. De reden voor de annulering is volgens Fendt de moeilijke economische situatie waarin veel agrarisch ondernemers in zitten. Ook de tegenvallende trekkerverkoopcijfers zouden een rol kunnen spelen.

De top 10 meest gelezen bedrijfsnieuws op Mechaman.nl in 2016:

  1. GroeNoord neemt Greve over
  2. Argi nieuwe importeur van Landini en McCormick
  3. Argo zegt importcontract van Landini en McCormick met Louis Nagel op
  4. Vogel en Noot failliet
  5. Bij Brexit sluit CNH fabriek in Basildon
  6. Louis Nagel stopt
  7. CNH Industrial koopt Kongskilde
  8. Qtrac exclusief dealer Kubota AM Noord Nederland
  9. Lely stopt productie kippers
  10. Fendt annuleert Feldtag in Wadenbrunn