Favoriet

Algemeen

Meer studenten kiezen voor landbouwopleiding

De landbouwopleidingen op de Nederlandse universiteiten worden populairder. Uit cijfers van de Vereniging van Universiteiten blijkt dat steeds meer studenten kiezen voor een studie in de landbouw, techniek of natuur.

De landbouwopleidingen op de Nederlandse universiteiten worden populairder. Uit cijfers van de Vereniging van Universiteiten blijkt dat steeds meer studenten kiezen voor een studie in de sector landbouw, techniek of natuur.

Dit schooljaar kozen er 10.568 studenten voor een studie in de landbouw. In vergelijking tot een jaar eerder is dit een groei van 10%. Ondanks de groei vertegenwoordigen deze studenten maar 4% van het totaal aantal ingeschreven studenten in het wetenschappelijk onderwijs.

Internationale studenten

Ook het aantal internationale studenten die kiezen voor een landbouwstudie in Nederland is toegenomen. Dit schooljaar volgen zo’n 2.276 studenten een opleiding op een Nederlandse landbouwuniversiteit. Dit is ruim 16,6% meer dan een jaar eerder. Deze studenten zijn voornamelijk afkomstig uit Duitsland, China en Italië.

Techniek

Dit schooljaar kozen 38.840 studenten voor een technische opleiding. Dit is 2,6% meer dan het jaar daarvoor. Ruim 27.100 studenten volgen momenteel een opleiding in de sector ‘natuur’. Dit is een toename van 5,2%.