Favoriet

Bedrijfsnieuws

Stihl schrapt Viking naam

Vanaf 2019 stopt Stihl met het merk Viking. Het volledige productassortiment van Viking zal dan onder de naam Stihl verkocht worden.

Vanaf 2019 stopt Stihl met het merk Viking. Het volledige productassortiment van Viking zal dan onder de naam Stihl verkocht worden.

Volgens Bertram Kandziora, voorzitter van de raad van bestuur van Stihl bezit het merk Stihl meer bekendheid dan Viking. “Wij zullen het bestaande verkoop- en omzetpotentieel van de huidige Viking productlijn beter benutten onder het globale merk Stihl”, zegt Kandziora. Stihl reorganiseerde in 2008 al de productlijnen van de merken Stihl en Viking. Sindsdien wordt al het elektrische handgereedschap van Viking al onder de merknaam Stihl verkocht. Dat zorgde volgens het bedrijf al tot flink hogere verkopen, claimt het bedrijf.

Aanvullen

Waren de Viking machines tot op heden vooral op de Europese markt te koop, uiteindelijk zullen ze onder Stihl naam ook in de rest van de wereld te koop zijn. Omdat de productlijnen van Viking en Stihl elkaar aanvullen, schrapt het bedrijf geen producten. Ook de leverantie van reserveonderdelen en het afhandelen van de garantie zal niet veranderen. “We hebben tot de start in 2019 alle tijd om een zorgvuldige implementatie te verzekeren”, zegt Kandziora.

Banen

Viking bouwt in de fabriek in het Oostenrijkse Langkampfen grasmaaiers, robotmaaiers, zitmaaiers, verticuteermachines, hakselaars en motorhakfrezen. Daarnaast maakt Viking al veel accumachines voor Stihl. Alle 450 banen in de fabriek blijven behouden, garandeert Kandziora.