Favoriet

Bedrijfsnieuws

2016 goed jaar voor bandengroothandel Heuver

Bandengroothandel Heuver heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf, dat in 2016 haar 50 jarig bestaan vierde, behaalde gemiddeld een 5 procent hogere omzet dan het jaar ervoor. Een grote stijger was de online markt, waar de omzet met zo’n 10 procent is gestegen.

Afgelopen jaar kende de markt volgens Heuver veel prijsdruk. “Dit hebben we op kunnen vangen met de inkoop en onze importmerken” , aldus Bertus Heuver. Door  een verbeterde webshop en 30 procent meer gebruikers resulteerde dit in een omzetstijging van de webshop van circa 10 procent. Ook voor 2017 verwacht Heuver een groei wat de digitale markt betreft.

Hoogtepunt

Het 50-jarig bestaan  was in 2016 het hoogtepunt van het bedrijf. Dit werd groots gevierd met het personeel en maandelijkse acties voor de klanten. Heuver Bandengroothandel startte in 1966 in Den Ham. Vanaf 2006 is het bedrijf gevestigd in Hardenberg met een logistiekcentrum waar gemiddeld 100.000 banden op voorraad staan. Het bedrijf heeft  in West-Europa nog een aantal distributiecentra. In totaal werken er zo’n 260 mensen bij Heuver.