Favoriet

Bedrijfsnieuws

JCB nieuwe sponsor van Formule 1-team

De Engelse machinefabrikant JCB is de nieuwe sponsor van het Williams Martini Racing Team. Komend Formule 1-seizoen worden zowel de Mercedessen als de racepakken voorzien van meerdere JCB-logo’s.

Het logo van JCB verschijnt op het chassis en de zogenaamde wing-end plates van de achtervleugel. Verder komen de drie letters ook op het racepak en de racehelm van beide coureurs, Lance Stroll & Felipe Massa. Vanaf de Grand Prix in het Verenigd Koninkrijk komen de logo’s ook op de kleding van het technische team.

Innovatie en technologie

Lord Bamford, de directeur van JCB, heeft een duidelijke reden om zich te binden aan de autosport. “Ik ben een ingenieur en een fabrikant. Ontwerpen en innovatieve producten ontwikkelen is de kern van alles wat JCB doet. We bundelen onze technische expertise op regelmatige basis met de beste automobiel technologieën, wat betekent dat onze machines enorm energiezuinig en intuïtief zijn om te besturen. Ons partnerschap met Williams Martini Racing bouwt deze innovatieve en technologische link en de langdurige associatie van ons bedrijf met motorsport verder op”, aldus Bamford.