Favoriet

Bedrijfsnieuws

Indiase Mahindra neemt Turkse machinefabrikant over

De grootste trekkerbouwer van de wereld, het indiase Mahindra, heeft een meerderheidsaandeel in het Turkse Hisarlar gekocht. De landbouwmachinefabrikant is straks voor 75,1 procent eigendom van Mahindra’s dochteronderneming Mahindra & Mahindra.

De grootste trekkerbouwer van de wereld, het Indiase Mahindra, heeft een meerderheidsaandeel in het Turkse Hisarlar gekocht. De landbouwmachinefabrikant is straks voor 75,1 procent eigendom van Mahindra’s dochteronderneming Mahindra & Mahindra.

De overige aandelen zijn in handen van de Europese ontwikkelingsbank (18,7 procent) en de familie T├╝rker (6,2 procent) die het bedrijf oprichtte in 1974. Mahindra & Mahindra investeert ongeveer 16 miljoen euro in het bedrijf om het meerderheidsbelang te verwerven.

Mijlpaal

Pawan Goenka, directeur van Mahindra & Mahindra geeft aan dat het bedrijf wereldwijd agressief wil groeien. “Daarnaast willen we ons portfolio uitbreiden met verschillende categorie├źn landbouwmachines. Deze overname is een belangrijke mijlpaal in die reis.”

Twee fabrieken

Hisarlar heeft in Turkije een marktaandeel van 45 procent als het gaat om grondbewerkingswerktuigen. Het bedrijf maakt vooral frezen en rotorkopeggen. Daarnaast bouwt Hisarlar in de twee fabrieken die het in West-Turkije exploiteert, trekkercabines en onderdelen voor grondverzetmachines. En het bedrijf bouwt de Turkar. Een lichte vierwielaangedreven vrachtwagen. Door de overname krijgt Mahindra vaste grond onder de voeten in Turkije en, zo geeft het bedrijf aan, in Europa.