Favoriet

Algemeen

Machinefabrikanten halen 1 aprilgrappen uit

Lemken presenteert een eigen hakselaar, Krone bouwt hakselaars om tot locomotieven, Case IH introduceert een autonome balenwikkelaar en Steyr komt met een opgepimpte trekker. De machinefabrikanten speelden dit jaar slim in op de 1 april traditie.

Lemken presenteert een eigen hakselaar, Krone bouwt hakselaars om tot locomotieven, Case IH introduceert een autonome balenpers en Steyr komt met een gepimpte trekker. De machinefabrikanten speelden dit jaar slim in op de 1 apriltraditie.

Afgelopen zaterdag presenteerde de fabrikant Lemken haar eerste hakselaar, genaamd Blue Monster. Volgens de Duitse fabrikant is dit de eerste stap in hun nieuwe strategie. Onder het motto ‘van zaad tot oogst’ gaat Lemken het assortiment flink uitbreiden. Een eigen hakselaar mocht uiteraard niet ontbreken.

Krone-locomotieven

Machinefabrikant Krone liet weten dat ze een heel bijzondere aanvraag hebben gekregen. Een spoorwegmaatschappij uit het Duitse Osnabruck schaft namelijk acht nieuwe Big X 1100-hakselaars aan. Niet om te hakselen, maar voor het verplaatsen van treinstellen en goederenwagons.

Autonoom balen persen

Case IH riep alle mensen die liever op de bank zitten dan op de trekker op om 1 april contact op te nemen met de lokale Case IH-dealer. Op die dag zou namelijk de allereerste autonome balenpers verschijnen.

Opgepimpte Steyr

De Oostenrijkse fabrikant Steyr komt met de 1417 GT-R. Deze trekker is voorzien van een dubbele uitlaat, dakspoiler, getunede velgen, getinte ramen en neon-verlichting aan de onderkant.