Favoriet

Bedrijfsnieuws

Deutz-Fahr en Kverneland breken

Kverneland-hooibouwwerktuigen met de merknaam Deutz-Fahr zullen verdwijnen. SDF, het moederconcern van Deutz-Fahr, zegt de licentieovereenkomst per 1 september 2017 op.

In het vandaag verstuurde persbericht staat dat de overeenkomst, die al lange tijd loopt, op initiatief van SDF wordt beëindigd. Het opmerkelijke daaraan is dat juist Kverneland’s moederconcern Kubota, concurrent SDF als full-liner in de benen houdt door het hooibouwwerktuigen te leveren die onder de Deutz-Fahr-merknaam worden verkocht.

Kuhn

Sinds Kuhn de Kverneland-fabriek in Geldrop heeft overgenomen, hebben Kuhn en SDF een overeenkomst waarin SDF onder meer Kuhn-trommelmaaiers en balenpersen onder het Deutz-Fahr-merk verkoopt. Na de breuk met Kverneland in september aanstaande, staat SDF dus niet helemaal zonder hooibouwmachines. Kuhn geeft overigens desgevraagd aan dat deze overeenkomst niet aangepast zal worden. Het gaat dan ook geen andere hooibouwmachines aan SDF leveren.

Tot 1 september 2017 belooft het betreffende persbericht een goede beschikbaarheid van Deutz-Fahr-hooibouwwerktuigen. Voorradige machines mogen na die tijd nog worden verkocht. Kverneland blijft, in overeenstemming met wettelijke voorschriften, zorgen voor onderdelenleveranties en ook voor service, support en garanties.