Favoriet

Bedrijfsnieuws

Amazone investeert in nieuwe lakstraat

Machinefabrikant Amazone heeft onlangs een nieuwe lakstraat geopend in het Duitse Hude-Altmoorhausen. Het nieuwe elektrostatisch lakproces (KTL) bestaat uit een vloer oppervlakte van 8.000 vierkante meter. De lakstraat is ontworpen om jaarlijks 750.000 vierkante meter te kunnen behandelen.

Machinefabrikant Amazone heeft een nieuwe lakstraat geopend in het Duitse Hude-Altmoorhausen. Het nieuwe elektrostatisch lakproces (KTL) bestaat uit een vloer oppervlakte van 8.000 vierkante meter. De lakstraat is ontworpen om jaarlijks 750.000 vierkante meter te kunnen behandelen.

Het digitaal aangestuurde proces bevindt zich in verschillende hallen. Beginnend bij de voorbehandeling en eindigend bij de poedercoating. In de fabriek transporteren 140 karren automatisch de onderdelen over een 2,3 kilometer lange hangrails naar de verschillende stations.

De nieuwe lakstraat heeft ongeveer 20 miljoen euro gekost en is hiermee de grootste investering in de geschiedenis van Amazone. Met de investering zal de fabrikant haar concurrentiepositie naar eigen zeggen versterken.