Favoriet

Bedrijfsnieuws

Zetor naar Rusland

Trekkerfabrikant Zetor heeft in het Russische Kovrov Electomechanical Plant (KEMP) een partner gevonden voor productie van trekkers in Rusland. KEMP wordt verantwoordelijk voor de onderdelen en het assembleren van trekker voor de Russische markt.

KEMP is gespecialiseerd in het produceren van hydraulische systemen en onderdelen. Nu komt daar het assembleren, verkopen en service verlenen van Zetor bij.

100 trekkers

Op dit moment worden de eerste onderdelen verscheept naar de regio Vladimir, iets Oosten van Moskou. Uiteindelijk worden er dit jaar 100 Zetor Forterra 135 modellen gebouwd in Rusland. Daar worden de trekkers onder de naam Ant-Zetor F4135 verkocht.

In de afgelopen tien jaar zijn er volgens Zetor maar een paar van hun trekkers geëxporteerd naar Rusland. Des te meer ziet de fabrikant het betreden van de Russische markt als een mijlpaal. De trekkers zullen ingezet worden op onder andere akkerbouw- en melkveebedrijven en in de wegenbouw.

Voordat Zetor naar Rusland trok, heeft de fabrikant gemeld ook in Iran, Israël, Myanmar en Zambia nieuwe partners te hebben. Momenteel zijn er onderhandelingen gaande met potentiële partners in delen van Azië en Afrika.