Favoriet

Bedrijfsnieuws

Slechte maand april in Duitse verkopen

De trekkerverkopen in Duitsland lagen in de maand april 13 procent onder die van april 2016. Dit slechte resultaat poetst de positieve trend van begin dit jaar in één keer weg.

De verkopen in Duitsland over de eerste vier maanden liggen nu 0,3 procent onder die van dezelfde periode van vorig jaar. Fendt heeft over de eerste vier maanden van 2017 een aandeel van 24,8 procent (bijna een kwart van het totaal), tegenover 18,6 procent voor John Deere.

De plekken drie, vier en vijf

Derde staat Claas met 8,0 procent. Deutz-Fahr is vierde met 7,0 procent en Case IH/Steyr vijfde met 6,3 procent. Dat aandeel van Case IH/Steyr komt overeen met 579 trekkers. In totaal kwamen er van januari tot en met april in Duitsland 9.127 nieuwe trekkers op kenteken te staan.

Dip voor Massey Ferguson

De plaatsen zes tot en met tien op de Duitse trekkermarkt (tussen haakjes het percentage) zijn over de eerste vier maanden voor respectievelijk Kubota (5,9), New Holland (4,6), Iseki (3,2), Valtra (3,0) en Massey Ferguson (2,9). Het laatstgenoemde merk had over de eerste vier maanden van vorig jaar een aandeel van 4,0% en stond daarmee toen achtste.