Müller-Elektronik werd in 1977 opgericht en er werken nu 375 mensen. Het bedrijf is  gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van monitoren en software voor precisielandbouw. Müller-Elektronik was een van de eersten die het isobus protocol omarmde zodat een monitor kan praten met een hele reeks machines. Daarnaast heeft het bedrijf besturingssoftware en hardware voor verschillende machines waaronder zaai- en spuitmachines, ontwikkeld. Die software en hardware wordt door veel verschillende fabrikanten gebruikt.

Trimble richt zich in de landbouw vooral op stuursystemen en opbrengstmeting. Door de kennis van beide bedrijven te combineren zou een meer geïntegreerd systeem moeten ontstaan. “Deze overname toont aan dat we precisielandbouw met zijn variabele giften maar ook het gebruik van een geïntegreerd platform belangrijk vinden”, zegt Darryl Matthews, vicepresident van Trimble. “Müller-Elektronik’s isobus-systemen zijn nu al uitwisselbaar met veel verschillende fabrikanten. Daardoor kunnen we een grotere rol spelen in de precisielandbouw. ”

Trimble koopt met Müller-Elektronik ook de dochterorganisaties WTK Elektronik, ME-France, ME Sudamerica in Argentinie en Mueller Electronics in de Verenigde Staten.