Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechanisatiesector verwacht omzetgroei

De Europese mechanisatiesector handhaaft de goede stemming in juni. Meer dan de helft van de fabrikanten verwacht dit jaar een omzetgroei tussen de 1 en 9 procent.

Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector.

Slechts 10 procent van de bedrijven denkt dat de omzet aan het eind van 2017 lager uitvalt dan vorig jaar. Desondanks wordt er in de meeste Europese landen verwacht dat de omzet en het aantal orders in de komende maanden zullen stijgen.

Akkerbouw doet het goed

De machines voor de akkerbouw doen het momenteel erg goed. Volgens de Business Barometer melden fabrikanten uitstekende cijfers en een bijna jubelende stemming. De tuin en parksector doet het minder goed. De grasmaaiers en tuingereedschappen worden minder verkocht, maar dat volgt na een periode van groei. Voor de veehouderijmachines zijn er nog geen gouden tijden aangebroken. Hoewel het momenteel redelijk goed gaat en de verwachtingen niet allemaal negatief zijn, melden fabrikanten dat de huidige stand van zaken alles behalve goed is.

Spanje, Polen en Frankrijk

Opgedeeld in landen laat de Business Barometer zo goed als overal een goed niveau zien. In Polen krabbelt de mechanisatiesector steeds verder op. In Spanje gaat het nog niet naar wens van de sector. De slechte weersomstandigheden zijn daar volgens de fabrikanten debet aan. Op de Franse markt gaat het na een lange periode van slechte zaken weer beter. Ondanks dat, vindt een groot deel van de fabrikanten de huidige stand van zaken nog niet bevredigend. Bij onze zuiderburen is de stemming van alle Europese landen het slechts. Volgens de Barometer zeggen de Belgische fabrikanten dat de situatie ronduit slecht is.