Favoriet

Bedrijfsnieuws

Zetor werkt aan legervoertuigen

Zetor Engineering een onderdeel van trekkerbouwer Zetor ontwerpt en bouwt legervoertuigen. Er staan drie voertuigen op stapel. Een rupstank, een achtwielig voertuig en een soort jeep.

Zetor Engineering is in 2014 ontstaan als dochter van Zetor Tractors. Het bedrijf heeft maar een doel: legervoertuigen bedenken en bouwen. Dat is niet zo gek, Zetor ontstond ooit uit het bedrijf Zbrojovka Brno, een wapenbouwer. Dat de trekkerbouwer ervaring heeft met off-road machines is dan mooi meegenomen.

Project 8×8

Het rupsvoertuig met de naam Wolfdog kan 3 bemanningsleden en 8 soldaten transporteren en weegt 38 ton, haalt een maximum snelheid van 70 km/h en is bestand tegen mijnen. Een ander voertuig- waar Zetor het meest van verwacht – is de Project 8×8. Zoals de naam al aangeeft is hijĀ  voorzien van acht wielen en kan eveneens 11 mensen vervoeren. De maximum snelheid van dit legervoertuig bedraagt 110 km/h en er is ook een amfibie-versie van te krijgen. En dan is er nog de Fox. Een auto die gebouwd is op basis van de Mercedes G300. Een jeep-achtigvoertuig dat vaker in het leger wordt gebruikt. Zetor bouw ter een frame op met bewapening.