Favoriet

Bedrijfsnieuws

PTG en Teleflow naar Michelin

Michelin heeft twee fabrikanten van drukwisselsystemen overgenomen, PTH en Teleflow. De voorman van Michelin maakt daarmee duidelijk welke weg Michelin in wil slaan.

PTG is een Duitse fabrikant van drukwisselsystemen. Met een hydraulisch aangedreven compressor op de trekker en instellingen via een app op een tablet, kan de bandendruk al rijdend van of naar het veld snel worden aangepast. Tevens hebben de compressor en de app de mogelijkheid ook de banden van de aanhanger op ingestelde spanning te zetten. PTG heeft 12 medewerkers.

Teleflow

Teleflow heeft 39 medewerkers en is een Franse fabrikant van drukwisselsystemen, niet alleen voor de landbouw, maar ook voor legervoertuigen. Bekend is het In-Motion-systeem waarbij het systeem zelf de beste bandenspanning zoekt als ondergrond en voertuigmassa worden ingegeven. Bovendien gebruikt Teleflow een gepatenteerd ventiel.

Vandaag maakte Michelin bekend beide fabrikanten te hebben overgenomen. “De overnames laten zien hoe we de agrarische markt gaan benaderen”, zegt Emmanuel Ladent. Ladent directeur van de agrarische divisie van Michelin. Hij wijst op het complete pakket van de nieuwe Evobib-banden, gecombineerd met de luchtdrukwisselsystemen.