Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechanisatiesector neemt wat gas terug

De stemming in de Europese mechanisatiesector lijkt over het hoogtepunt heen. Met name de verwachtingen voor de komende zes maanden zijn iets getemperd. Dat blijkt uit de Business Barometer van de Europese brancheorganisatie CEMA.

Hoewel te trekkerverkoop in Nederland een flinke boost heeft gehad in september, er werden 54 meer exemplaren verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar, is het volgens de Business Barometer toch de trekkermarkt die de stemming drukt. De verwachting voor het eerste kwartaal in 2018 zouden daar debet aan zijn.

Veehouderij

De fabrikanten van machines voor de veehouderij zorgen ervoor dat de stemming in de machinebranche niet ernstig verslechterd. Bovendien zorgen de ‘veefabrikanten’ ervoor dat het ordervolume op een recordniveau van 2,9 maanden productie blijft.

Rondje Europa

De GOS-landen, waaronder Kazachstand, Wit-Rusland, Moldavië en Azerbeidzjan, hebben terrein verloren. De beste vooruitzichting zijn er volgens de Barometer in Scandinavië. Polen zit nog altijd in een herstelfase na een recessie. Voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk blijven de vooruitzichten positief. Het door droogte geteisterde Spanje bungelt aan de onderkant van de lijst. Daar zijn de verwachting op de machinemarkt nog steeds niet positief.