Favoriet

Bedrijfsnieuws

John Deere maakt eerste kwartaal 23 procent meer winst

De Amerikaanse landbouwmachinebouwer John Deere maakte het eerste kwartaal van het boekjaar – dat op 28 januari eindigde – 27 procent meer winst dan het jaar ervoor. Dat kwam vooral door een grotere vraag in de belangrijkste markten.

De Amerikaanse landbouwmachinebouwer John Deere maakte het eerste kwartaal van het boekjaar  – dat op 28 januari eindigde – 23 procent meer winst dan het jaar ervoor. Dat kwam vooral door een grotere vraag in de belangrijkste markten.

Alle divisies deden het goed. Landbouw zette 18 procent meer om, de afdeling bouwmachines 57 procent meer. De fabrikant stelde dan ook meteen de omzetgroei voor het komende jaar bij. Verwachtte het bedrijf eerst nog een groei van 22 procent, nu verwacht Deere een omzet groei van 25 procent. Bij de landbouwmachines doen vooral Europa, Canada en de Verenigde Staten het goed.

Toch had John Deere een groot verlies in het eerste kwartaal van het 2018 boekjaar van 535 miljoen dollar. Dat komt vooral door afschrijvingen in verband met de nieuwe Amerikaanse belastingwetgeving.