Favoriet

Bedrijfsnieuws

Europese mechanisatiesector doet goede zaken

Het gaat goed in de Europese mechanisatiesector. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA. Fabrikanten hebben een orderportefeuille waarmee ze drie maanden vooruit kunnen, die periode is sinds 2009 niet zo lang geweest.

De goede zaken worden in alle segmenten van de mechanisatie gedaan. Al zijn fabrikanten voor machines in de melkveesector enigszins bezorgd over de lagere melkprijzen.

Rondje Europa

Het merendeel van de fabrikanten verwacht voor de komende zes maanden een omzetstijging. Voor Duitsland, Polen, Frankrijk en Italië geldt een gematigde enthousiasme. Volgens de Business Barometer is er in Nederland een verdeelde stemming en is niet iedereen overtuigd van een omzetstijging het komende half jaar. In het Verengigd Koninkrijk wordt een forse groei in de omzet verwacht als gevolg van het hoge aantal orders in december en januari. In Scandinavië en de GOS-landen, waaronder Kazachstan, Wit-Rusland en Oekraïne, is het meest positieve punt al geweest. Onderaan de Barometer hangen Spanje en Zwitserland, de twee landen die al een tijdje in zwaar weer verkeren.