Favoriet

Bedrijfsnieuws

John Deere neemt carbonspuitbomenfabrikant King Agro over

Deere & Company neemt King Agro over. Sinds 2015 produceert de Argentijnse fabrikant alle koolstofvezel spuitbomen voor John Deere.

Deere & Company neemt King Agro over. Sinds 2015 produceert de Argentijnse fabrikant alle koolstofvezel spuitbomen voor John Deere.

King Agro is een familiebedrijf met ongeveer 180 werknemers. Dertig jaar geleden startte de fabrikant met de ontwikkeling van koolstofvezelproducten. De fabrikant produceerde voornamelijk masten voor zeilschepen. Tijdens Agritechnica in 2013 liet de fabrikant voor het eerst een carbon spuitboom op een Argentijnse PLA MAP II 4000 spuitmachine zien. Twee jaar later nam John Deere de distributierechten van King Agro over voor de hele wereld. Tijdens Agritechnica in 2015 waren de spuitbomen voor het eerst te zien op de R4040 i-zelfrijder van John Deere.

Geen naamswijziging

Vorig jaar opende King Agro nog een nieuwe fabriek in het Spaanse Valencia. In deze fabriek worden jaarlijks 1.800 spuitbomen geproduceerd. Naast de fabriek in Valencia heeft de carbonspecialist ook een fabriek in het Argentijnse Campana. Ondanks de overname behoudt King Agro zijn merknaam.