Favoriet

Bedrijfsnieuws

Ramm importeert Ferri-taludmaaiers

Ramm Equipment uit Herten is de nieuwe importeur van Ferri. Deze Italiaanse fabrikant produceert op afstand bestuurbare taludmaaiers.

Ramm Equipment uit Herten importeert de taludmaaiers van Ferri. De klepelmaaiers en maaiarmen van Ferri worden, net zoals voorheen, geïmporteerd door P. de Heus en Zonen uit Oud Beijerland.

Ramm brengt de iCut 3 en iCut 4 op de Nederlandse markt. De iCut 3 is voorzien van een Isuzu dieselmotor. Dit blok heeft een vermogen van 29,4 kW (40 pk). Deze maaier kan tegen hellingen tot 55 graden opklimmen. Het rupsstel is hydraulisch in breedte verstelbaar. Hierdoor kun je de spoorbreedte met 35 cm vergroten. De iCut 3 weegt 1.070 kg, zonder werktuig.

Grotere variant

De iCut 4 is eveneens voorzien van een Izusu-motor. Echter levert dit blok een vermogen van 36 kW (49 pk). Ook bij deze taludmaaier is de spoorbreedte hydraulisch verstelbaar. De iCut 4 weegt met 1.270 kg wel iets zwaarder dan de iCut 3.

Ramm verwacht vooral de iCut 3 veel te verkopen. Deze machine behoort tot de nieuwe generatie Ferri-machines en heeft voor de Nederlandse gronden voldoende capaciteit, aldus de importeur.