Favoriet

Bedrijfsnieuws

Zetor breidt uit naar Vietnam

De Zetor Major, Proxima, Forterra en Crystal gaan naar Vietnam. De Tsjechische trekkerbouwer heeft in Goldmax Company, gevestigd in Ho Chi Minh, een distributeur gevonden.

Zetor gaat jaarlijkse trekkers exporteren naar het Aziatische land, volgens de fabrikant gaat het in eerste instantie om enkele tientallen exemplaren. Goldmax is verantwoordelijk voor de verkoop, onderdelen en service.

Oude bekende

Het is niet de eerste keer dat er Zetor-trekkers naar Vietnam gaan. Tussen 1960 en 1980 leverde de fabrikant al ongeveer 2.000 trekkers aan het land. Destijds werden de voertuigen vooral gebruikt in de rijstvelden. Volgens Zetor worden er jaarlijks zo’n 3.000 trekkers (alle merken opgeteld) verkocht in Vietnam, de vermogensklasse 58 tot 75 kW (80 tot 100 pk) is het populairst.

Exportaandeel

Zetor exporteert van alle trekkers die het bouwt negentig procent. De trekkers doen het volgens de fabrikant met name goed in Slowakijke, Polen, Letland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Sinds afgelopen jaar rijden er ook Forterra’s in Rusland. (Foto: Zetor.com)