Favoriet

Bedrijven

Reesink stoot staaldivisie af

Royal Reesink, eigenaar van ondermeer machineimporteurs Reesink Technische Handel en Kampsdewild, verkoopt zijn staaldvisie aan investeerder Veerhaven Capital Partners in Rotterdam.

Royal Reesink, eigenaar van onder meer machine-importeurs Reesink Technische Handel en Kamps de Wild, verkoopt zijn staaldivisie aan investeerder Veerhaven Capital Partners in Rotterdam.

Ook het bedrijfspand in Zutphen gaat over naar Veerhaven. De investeerder heeft daarvoor Copiam Steel Holdings opgericht. De twee huidige directieleden Hilbrands en Buiting van Reesink Staal kopen zich in deze vennootschap in, al is het slechts voor een beperkt deel. Veerhaven en Reesink Staal werkten al eerder samen. Ze vermarkten namelijk samenĀ  het Slimline-vloersysteem.

Financier en toezichthouder

Reesink wilde van de staaldivisie af omdat het bedrijfsonderdeel niet meer past bij de andere Reesink-bedrijven, die veelal machines importeren en verdelen. Royal Reesink blijft wel betrokken bij het nieuwe bedrijf. Als financier en als toezichthouder. Het bedrijf blijft ook de naam Reesink Staal dragen.