Favoriet

Bedrijfsnieuws

Grimme Groep ziet omzet 14 procent stijgen

De Grimme Groep heeft zijn omzet vorig jaar met bijna 14 procent weten op te schroeven tot 459 miljoen euro. Alle vijf bedrijven die onder de groep vallen (Internorm, Ricon, Spudnik, Asa-Lift en Grimme) hebben aan het positieve resultaat bijgedragen.

De Grimme Groep heeft zijn omzet vorig jaar met bijna 14 procent weten op te schroeven tot 459 miljoen euro. Alle vijf bedrijven die onder de groep vallen (Internorm, Ricon, Spudnik, Asa-Lift en Grimme) hebben aan het positieve resultaat bijgedragen. Binnen de Grimme Groep is Grimme landbouwmachines de belangrijkste poot. De omzet van de fabrikant van machines voor de aardappel- en suikerbietenteelt nam, ondanks de moeilijke marktsituatie, toe met 19 procent tot 301 miljoen euro. Vooral de verkoop van bietenrooiers verliep voorspoedig. In twee jaar is de omzet uit de verkoop van deze machines meer dan verdubbeld.

China

Grimme Groep biedt wereldwijd werk aan 2.400 medewerkers en is actief in meer dan 120 landen. Afgelopen jaar opende het bedrijf in China en België nieuwe verkoop- en servicegebouwen.
De nieuwe vestiging van Grimme in China.