Favoriet

Bedrijfsnieuws

Lemken koopt Steketee

Het Duitse Lemken neemt het Nederlandse Steketee over. De fabrikant van grondbewerkingsmachines koopt niet alleen de cameratechniek die Steketee in haar schoffelmachines gebruikt, maar ook de ploegen die onder de naam Rumptstad worden verkocht.

Het Duitse Lemken neemt het Nederlandse Steketee over. Dat maakte Lemken tijdens een persbijeenkomst in Frankrijk bekend.

De fabrikant van grondbewerkingsmachines koopt niet alleen de cameratechniek die Steketee in schoffelmachines gebruikt, maar ook de ploegen die onder de naam Rumptstad worden verkocht.

Spuitmachines

Lemken wil de  cameratechniek die Steketee gebruikt in de schoffelmachines om  onkruid te bestrijden ook inzetten voor de spuitmachines. Volgend jaar moet tijdens Agritechnica een prototype te zien zijn. Daarnaast wil Lemken de schoffelmachines inclusief de cameratechiek ook onder eigen naam verkopen. Het merk Steketee zal blijven bestaan, met name in die markten waar de Nederlandse fabrikant al een naam heeft opgebouwd.

Ploegen

De ploegen van Rumptstad, die eveneens onder de holding van Steketee-eigenaar Klaas Veerman vallen, behoren ook tot de koopovereenkomst. Dat betekent dat Lemken de beschikking krijgt over de ecoploeg die Rumptstad verkoopt. Vooralsnog  blijft Rumptstad als ploegmerk bestaan, al zal het wel gebruik gaan maken van de frames van Lemken.

Ontwikkeling

Wat Lemken betaalt voor Steketee wil het bedrijf, maar ook Klaas Veerman, niet zeggen. Veerman geeft aan dat de verkoop vooral was ingegeven door de groeimogelijkheden die deze overname biedt. Veerman wil de cameratechniek verder ontwikkelen. Hij krijgt daar ook de kans voor. Voorlopig blijft hij namelijk aan als directeur van Steketee. Het bedrijf blijft ook gevestigd in Stad aan ’t Haringvliet.