Favoriet

Bedrijfsnieuws

Nieuwe Tribine-directeur Shurts heeft verleden bij Claas en Agco

De Amerikaanse maaidorserfabrikant Tribine Harvester heeft James Shurts aangetrokken als algemeen directeur. Shurts werkte eerder onder meer bij Caterpillar, CNH en Agco.

Shurts gaat kantoor houden op het hoofdvestiging in Newton, Kansas en rapporteert direct aan Tribine-oprichter Ben Dillion. Shurts krijgt de dagelijkse leiding over de afdelingen ontwikkeling, productie, marketing en verkoop.

De nieuwe Tribine-directeur startte zijn carrière bij Caterpillar. Bij dat bedrijf schoof hij al snel door naar de joint venture van Caterpillar en Claas, waarbij hij verantwoordelijk was voor de introductie van Claas Lexion-maaidorsers in Noord-Amerika onder het Caterpillar-label. Vervolgens werkte Shurts ook nog twee jaar bij Claas in Duitsland. Bij CNH en Agco hield Shurts zich niet bezig met maaidorsers, maar met kleine laad- en en graafmachines (CHN) en compacttrekkers (Agco).

Naast zijn werk in de machine-industrie runt Shurts samen met zijn vader en broer ook nog een boerenbedrijf in Beloit, Kansas.

Enorme graantank

Inmiddels draaien de eerste productiemodellen van de T1000-maaidorser hun rondjes op Amerikaanse percelen. De opbouw van de machine wijkt flink af van traditionele maaidorsers. Zo is de machine uitgerust met knikbesturing en de enorme graantank heeft een plek gekregen op de achteras.